Taide:
Emma Hovi: Thing Power

Tokaluokkalaisten taideretki

14.09.2017 //Opintoprojekti //Opiskelu //Tapahtuma

Helsingin juhlaviikkojen, Musiikkitalon ja Kiasman yhteistyössä toteuttama Tokaluokkalaisten taideretki järjestettiin tänäkin vuonna yhteistyössä kuviksen opiskelijoiden kanssa. Yhteensä kahdeksankuukautisessa projektissa kuvislaiset ovat mukana Kiasman osuudessa, jossa toteutetaan yhteistyötaiteilijan ja retkelle osallistuvien tokaluokkalaisten kanssa taidepaja.

Kiasman teemana taideretkessä oli tänä vuonna äänitaide ja sen tuottaminen. Tämänvuotisena yhteistyötaiteilijana oli Pink Twins-duo, joiden Infinity-teos löytyy ARS17-näyttelyn online-kokoelmista.

Keväällä kuvislaiset järjestivät teemaan tukeutuvia opastettuja kierroksia ARS17-näyttelyssä silloisille ekaluokkalaisille. Nyt syksyllä itse äänitaidetyöpaja järjestettiin 24.8. Musiikkitalon viherkannella, jossa tokaluokkalaisten tehtävänä oli yhdessä Pink Twinsin livemusan tahdissa tuottaa omaa äänitaidetta omalla keholla. Viitekehyksenä toimi Möykkymetsä-niminen paikka, jonka äänimaisemaan ja asukas-möykkyihin tokaluokkalaiset työpajassa eläytyivät.

Kävijöitä oli jälleen massoittain, hurjat 3957. Logistisesti kaikki meni hämmentävän mallikkaasti ja organisoidusti. Itse työpaja hieman jakoi osallistujien mielipiteitä osan nähdessä vaikeuksia abstraktiin taidekokemukseen uppoutumiseen, mutta osan karjuessa ja kuiskiessa musiikin tahdissa täysin estoitta.

Projektia olivat toteuttamassa kuviksen opiskelijat Jenni Suvanto, Karoliina Havaste, Leena Mela, Maija Mikkola, Sassa Hartikainen sekä Talvikki Tenhunen.

Save

Save

Save

Save

Tallenna