Taide:
Emma Hovi: Thing Power

Taiteen ja taidekasvatuksen tutkijat Koreassa InSEA 2018 -konferenssissa

25.09.2017 //Blogi

Kansainvälinen kuvataidekasvatuskonferenssi InSEA 2017 järjestettiin Etelä-Korean Daegussa. Konferenssin teemana oli Spirit ∞ Art ∞  Digital.

Suomalaisia osallistujia oli konferenssissa kiitettävästi. Aalto-yliopistosta tutkimustaan esittelemässä oli yksitoista henkilökunnan jäsentä ja tohtorikoulutettavaa.

Kevin Tavin ja Juuso Tervo esittelemässä UWAS-projektia

Spirit

Art

Digital

Professori Kevin Tavin ja Juuso Tervo esittelivät Aalto-yliopiston kaikille korkeakouluille tarkoitettuja taide-opintoja, eli UWAS-projektia. Juuso esitteli myös omaa tutkimustaan posthumanistisesta tulevaisuudesta. Mikko Koiviston kaksi puhetta käsittelivät taidekasvatusta ja vammaisuutta. Marja Rastas, Mikko Sallinen ja Henrika Ylirisku esittelivät ajatuksiaan oppimisesta taidekasvatuksen ja itämaisten kamppailulajien rajapinnassa. Tiina Pusa ja Heikka Valja käsittelivät Esteettistä areenaa, kamppailun ja pelaamisen välimaastoa, ja tämän tuomia näkökulmia sukupuoleen. Tiinalla oli yhteisesitys Mira Kallio-Tavinin kanssa dialogin tärkeydestä ohjaustilanteissa. Laitoksen pelitutkimusryhmä, Mira, Mikko ja Heikka, esittelivät tutkimustaan pelikokemuksen tärkeydestä. Mira ja Kevin olivat myös osana kansainvälistä ryhmää, joka käsitteli yhteisöä, taidetta ja taidekasvatusta. Riikka Mäkikoskelan esitys käsitteli taiteen ja insinööritieteiden yhdistämistä. Gisele Costa Silva puhui nykytaiteen käytännöistä yrittäjäyliopiston kontekstissa.

Mikko Sallinen, Marja Rastas ja Henrika Ylirisku

Kollegat idästä ja lännestä olivat kiinnostuneet aiheista. Taiteen laitoksen esitykset vetivät hyvin yleisöä ja saivat paljon kiitosta. Kiinostavat esitykset loivat mahdollisuuden luoda uusia kontakteja tutkijakollegoihin ympäri maailman.

Konferenssin yhteydessä tutkijat ehtivät tutustua hieman paikalliseen elämään, kulttuuriin ja ruokakulttuuriin.

Taiteen laitoksen tutkijat mainostivat InSEAn paikalliskonferenssia Aalto-yliopistolla kesällä 2018. InSEA 2018 konferenssiin voi ehdottaa esityksiä lokakuun kolmanteentoista päivään asti.

InSEA 2017 -verkkosivut

InSEA 2018 -verkkosivut